ProuSal després de les sentències

JA ERA HORA, encara que la  sentència del TSJC declarant  il·legal l’autorització ambiental del Cogulló20130527 Els divendres TV3 Arran Sallent arribi quan  l’empresa ja havia dit que marxaria de Sallent, després  que hagi  llençat  les tones  de runams que ha volgut al costat del riu i  de que cap administració hagi fet res per impedir-ho.  Serà ara algú capaç de prohibir a aquesta multinacional que aboqui una tonelada més al costat dels nostres rius? A ProuSal  ho hem demanat/exigit des de 2007  i ho continuem dient “Prou d’abocar  sal  als nostres rius!”

El runams del Bages NO SON UN PROBLEMA DE PAISATGE : es tracta del problema mediambiental més greu de Catalunya perquè afecta un bé essencial i cada vegada més escàs: l’aigua. Si les administracions no  fan res,  els runams seguiran salinitzant   l’aigua del Baix Llobregat i  de Barcelona els propers cent anys  i ens endeutaran, apujant encara més el rebut de l’aigua . Comptem que , a més de les moltes inversions que ja hem  pagat amb els nostres impostos, ens costa 3 M€ anuals dessalar l’aigua a Abrera: ES UN PROBLEMA DE PAÍS.

PREPAREM EL FUTUR . Iberpotash ha declarat uns  actius de 375 M€, i ha reduït els sous dels  nous contractes de minaires en un 8%. Caldria  comptar bé quan costarà restaurar el Cogulló  (un estudi recent xifrava la fiança en 50 M€) i començar a construir la cooperativa/ societat municipal/ empresa que hauria   de  treure aquest disbarat que mai hagués hagut d’estar aquí.  Donats els temps que corren i que el perfil actual de molts polítics és baix, aquesta futura  empresa  potser aniria  millor si fos  gestionada pels mateixos treballadors , si ens controléssim  nosaltres mateixos: potser així aconseguiríem  que  aquests diners – qui ha contaminat i contamina, que pagui- servissin de veritat per treure el runam i no per omplir les butxaques d’algú, que la feina és un valor fonamental i els diners, per pocs que siguin, millor que vagin a les  mans dels treballadors.

 

Esta entrada fue publicada en Notícies y etiquetada , , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *