El judici popular a ICL- Iberpotash, rebut per l’Ajuntament de BCN

Com recordareu, el 7 de novembre de l’any passat vam celebrar a la Plana de l’Om, de Manresa, el judici popular contra ICL- Iberpotash.

Les intervencions dels testimonis recollides en vídeo, les podeu veure aquí.

veredictejudici1
Precisament, va quedar evidenciat en el judici que la salinització del Llobregat i el Cardener afecta no solament els rius i aqüifers  del voltant de la indústria minera  sinó que malmet l’aigua del llobregat, un recurs importantíssim i escàs del que s’abasteix la població de Barcelona i el seu entorn, augmenta el preu de la factura  i crea un deute de país  que haurem de pagar entre tot@s.

ÉS  aquesta raó que hem explicat i fet evident al nou ajuntament de la ciutat  i el  proper dia 10 de juny, a les 11, al mateix Ajuntament de Barcelona,  la Janet Sanz, Directora  de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat  i  tinent d’alcaldessa rebrà les conclusions del judici popular a ICL- Iberpotash a la sala de Consolat de Mar i després presidirà una roda de premsa, a 2/4 de 12.

Explicaran les conclusions del judici alguns dels  membres del jurat en el  judici popular celebrat a Manresa el passat novembre: en David Fernández, (ex- diputat de la CUP i periodista) La Laila Serra, (membre de BDS Catalunya)  i  en  Cesar Jiménez,( estudiant, representant  dels alumnes de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès) .

Hi assistiran representants de diverses entitats ecologistes: Depana, Aiguaesvida, Martorell viu i altres
Estarem atents a la sensibilitat que mostrarà l’Ajuntament de Barcelona en aquest tema  tan essencial i del que la ciutadania n’és poc conscient. En aquest sentit, des de BDS i ProuSal pensem demanar  que el mateix ajuntament   s’afegeixi a l’expedient 2014-4004 de la Unió Europea, (obert perquè qui contamina no paga) en forma de denúncia/ o de pregunta parlamentària/ o de petició.
Esta entrada fue publicada en Participació subversiva, Política, Runams Bages y etiquetada , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *