Un intent que expliquem

Ja sabeu que fa anys que intentem noves maneres d’eixamplar el cercle de l’ecologisme, el dels nostres amics on ja ens trobem còmodes, però massa vells coneguts. Així, vam crer el grup de treball “xarxa-pensa”, vam promoure la participació subversiva per intentar desbordar els camins de participació establerts, i vam fer un intent amb llista de distribució inclosa de definir la Tubologia i les seves lleis per explicar la concentració de recursos, com l’aigua o la informació, en xarxes cada vegada més allunyades del control social.

Avui ens sembla que potser podríem re-explicar totes aquestes iniciatives en el context del Canvi Climàtic entès com una  crisi econòmica, social i ambiental simultània. Els problemes amb els que ens trobem, des dels nitrats als aqüífers del Ter fins al retrocés del Delta de l’Ebre, des de la Muntanya de Sal de Sallent fins  l’especulació urbanística a lleres del Llobregat i l’Anoia a Martorell, no només tenen en comú que afecten la “cultura de l’aigua” sinó que també es veuran molt agreujats com resultat de les successives crisis provocades pel Canvi Climàtic.

Una cosa així, parlant de “Distopies” vam convertir-la en les “Jornades  de tubologia” on vau participar i que es va celebrar a Barcelona amb èxit fa dos anys ( aquí teniu les presentacions i aquí el mapa )

Dooooncs… Estem pensant i elaborant idees per presentar-nos a l‘exposició “Després de la fi del món” al CCCB,  de gener a març del 2018. (Les bases del premi innovació, aquí: http://www.cccb.org/rcs_gene/extra/premi_innovacio/bases_premi_innovacio_2016-17_ca.pd)

La veritat és que encara no estem segurs  de si ens hi presentarem, ni de com , ni de ni…! Però us ho volem dir abans de fer-ho per un exercici d’amistat i de transparència. Benvingudes, doncs,  les vostres idees, cartes,  reunions per parlar-ne o el que considereu convenient o que us vingui més de gust. En tot cas estem convençuts que, en intentar-ho,  en remenar la nostra manera de veure  per pensar-hi, creixerem nosaltres també.

Esta entrada fue publicada en Aigua-pensa, Política. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *