Qui som

La Xarxa per una Nova Cultura de l’Aigua (XNCA) està formada per un grup de persones i d’entitats que lluiten perquè la gestió de l’aigua al nostre país es faci de forma ambiental i socialment MOLT MÉS JUSTA.

El nostre grup va néixer en solidaritat amb les Terres de l’Ebre davant l’amenaça, encara vigent, del gran transvasament. La nostra il·lusió i la nostra feina ha consistit i consisteix en articular per tot el territori de Catalunya una xarxa d’entitats, majoritàriament d’àmbit local, que puguin ajudar-se i actuar conjuntament davant dels greus problemes que suposa considerar l’aigua una mercaderia.

Des de fa uns cinc anys som una entitat formalment constituïda i ens trobem un cop al mes per compartir enfocaments, estratègies, berenars i algunes idees arriscades i divertides. En els darrers anys hem fet un seguiment del Pla de Participació de la Directiva Marc de Catalunya que ara és en via morta. Nosaltres considerem que, des de la societat civil, cal que ens arrisquem a posar damunt la taula les problemàtiques no resoltes: de fet, creiem que en la superfície de l’aigua dels nostres rius ( i en la manera com es gestionen per part del poder) s’hi reflecteixen les ombres dels grans problemes de l’especulació del territori.

Som un grup obert a compartir espais de col·laboració i amb moltes ganes de passar-nos-ho bé mostrant “el vestit nou de l’Emperador”. SI CREUS QUE ELS NOSTRES GOVERNANTS VAN DESPULLATS (com el rei del conte) QUAN PARLEN DE L’AIGUA NO DUBTIS A CONTACTAR AMB NOSALTRES. Estem buscant formes de difondre els perills que amaguen aquestes ombres sinistres del Mercat Global, reflectides als nostres rius.

La Xnca forma part de la Plataforma Aigua és vida i està adherida al European Water Movement

Les entitats:

2 respuestas a Qui som

 1. Txomin dijo:

  Buenos días:
  Con fecha 11 de Febrero y en asamblea abierta se ha tomado la decisión de crear una plataforma ciudadana contra el proyecto realizado por encargo de la Confederación hidrográfica del Ebro, y la Diputación Foral de Álava, denominado “Proyecto de mejora y modernización de regadío de los Valles Alaveses”, declarado de interés general. Dicho Proyecto realizado por Acues en Ute. con otra ingeniería ha constado 1,2 millones de euros. y el ppto. de realización ronda los 200 millones de euros.
  Este proyecto lleva intentándose realizar en Álava cerca de 20 años, y el día 12 Agosto de 2015 en el BOTHA. y el día 17 en el BOE sale publicado con el fin de que se entere el menor nº de personas y entidades afectadas, y apenas haya alegaciones.
  Es un macro proyecto que afecta directamente a la cuenca hidrográfica del Ebro y que contempla un embalse con una presa de 30m de altura y llenado por bombeo en Barrón de casi 5 Hm3. con agua de los ríos Omecillo y Tumecillo afluentes del Ebro.
  Esto causaría un impacto ambiental, ecológico y socio-económico insostenible.
  Nos gustaría ponernos en contacto con vosotros, para ver la posibilidad de parar el proyecto, y poder hacer más fuerza para que este tipo de despropósitos que obedecen más a intereses económicos, y especulativos de agua, no se lleven a cabo.

  NO AL EMBALSE DE BARRON-AÑANA
  BARRON-AÑANAKO URTEGIARERI EZ

 2. Pingback: “D’esquenes al Llobregat” – Orgull de Baix

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *